Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gaudi és Lenhardt kidobta az uniós zászlókat a Parlament abl
  2014-02-14 20:19:52, péntek
 
  2014-02-13. 21:22
Gaudi és Lenhardt kidobta az uniós zászlókat a Parlament ablakán

A jobbikos képviselő maga számolt be Facebook-oldalán arról, hogy eltávolította az Országgyűlés ülésterméből az uniós zászlókat, majd kidobta azokat az Országház ablakából. Gaudi-Nagy Tamás és Lenhardt Balázs ezzel az akcióval tiltakozott az ellen, hogy külföldiek is vásárolhatnak termőföldet Magyarországon.
Zoom
Gaudi-Nagy Tamás a kollektív befektetési formákról és kezelőikről szóló törvényjavaslat záróvitájában hazaárulásnak nevezte, hogy a kormány külföldieknek is lehetővé tette a magyar termőföld megszerzését. Emlékeztetett arra, hogy a jobbikos képviselők korábban az elnöki pulpitus elfoglalásával tiltakoztak az új földtörvény elfogadása ellen.
Az ülést vezető Jakab István az ellenzéki politikus felszólalási időkeretének végén elvette a szót Gaudi-Nagy Tamástól, akinek utolsó mondatait így nem lehetett hallani. A képviselő ezután az elnöki emelvényhez ment, és magához vette az egyik európai uniós zászlót, majd csatlakozott hozzá a korábban szintén jobbikos, jelenleg független Lenhardt Balázs, aki az ülésteremben lévő másik EU-zászlót távolította el. Ezután a Kossuth tér felőli folyosóra vitték, majd kidobták az ablakon a zászlókat.
Zoom
Gaudi-Nagy Tamás az MTI-nek elmondta: a magyar termőföld május 1-jétől külföldiek ,,prédájává válik", és erről az unió tehet. Úgy fogalmazott: a termőföld védelmében a parlamenti eszközök kimerültek, ezért az ,,ellenállás útjára kell lépni". A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a ,,gyarmatosítás jelképei", az uniós zászlók ott vannak az ülésteremben, miközben az erről szóló törvény szerint az Országgyűlésben nem kell kihelyezni őket. Azt mondta, ezért döntött úgy, hogy leveszi a két uniós zászlót és kidobja őket az ablakon.
Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel azt közölte, lesz következménye a tettüknek, de részleteket egyelőre nem mondott.
Jakab István néhány perccel később bejelentette: az uniós zászlók visszakerültek a helyükre. Egyúttal jelezte, mivel az események nem az ülésteremben történtek, az Országgyűlés külön eljárást indít és megteszi a szükséges intézkedéseket.
(MTI)
Frissítés: a közvetítés nem mutatja, a "háttérben" zajlanak az események:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MfGZfcCdThg

2. frissítés: Gaudi napirend utáni felszólalása végén ismét levette, és kivitte az EU-s zászlót:

A levezető elnök kizárta az ülésről, és megkérte, hogy hagyja el a termet.
Az MTI beszámolója:
A jobbikos Gaudi-Nagy Tamás ismét levette a helyéről a parlamenti ülésteremben található uniós zászlót, amikor elmondta napirend utáni felszólalását csütörtökön. A képviselő délelőtt kidobta a lobogót a Parlament ablakán, másodjára pedig a WC-be vitte azt.
Zoom
A jobbikos politikus utolsó parlamenti felszólalásának végén tűrhetetlennek nevezte, hogy az EU-zászlót - amely szerinte a gyarmatosítás szimbóluma - visszahozták az ülésterembe. Ezért ismét eltávolította, majd kiment vele a folyosóra, és levitte a félemeletre, ahol a sokszorosító melletti férfi WC-ben helyezte el.
Zoom
Napirend utáni felszólalása után Gaudi-Nagy Tamást az ülést vezető Latorcai János kizárta az ülés további részéből.
A napirend utáni felszólalás:
Gaudi: így repült az uniós zászló, ez csak a kezdet:


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WYgEinQDN9E

3. frissítés: a párt álláspontja:
Gaudi-Nagy Tamás csütörtöki "akciósorozatát" nem egyeztette a frakcióvezetéssel, és bár céljával, az uniós zászló végleges eltávolításával az Országgyűlésből a Jobbik egyetért, "de félő, hogy nem ez volt a legalkalmasabb módja az ügy előbbre vitelének" - reagált az MTI megkeresésére az ellenzéki párt képviselőjük magatartására.
Zoom
Közleményükben úgy fogalmaznak: a Jobbik egyetért azzal a törekvéssel, hogy a nemzeti szuverenitást megtestesítő Országgyűlés épületén nincs helye az Európai Unió zászlajának. Az erre vonatkozó törvény ezen intézmény esetében nem is teszi kötelezővé az EU lobogójának használatát, sőt kifejezetten kivételt fogalmaz meg. Így az uniós zászló kizárólag a házvezetés döntése miatt van az ülésteremben és az Országgyűlés irodaházának homlokzatán, ahonnan egy sajtótájékoztató keretében korábban Murányi Levente és Novák Előd szimbolikus tiltakozásul egyszer már eltávolította azt - emlékeztet a Jobbik. Hozzátették: ezen véleményüket korábban Vona Gábor elnökként levélben is jelezte Kövér László házelnöknek, kérve, hogy intézkedjen az uniós zászló eltávolításáról.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123859/#ixzz2tKFxil8x
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtótájékoztató, országgyűlésben, felszólalásának, országgyűlésből, eltávolításáról, törvényjavaslat, eltávolításával, elfoglalásával, visszakerültek, magyarországon, tűrhetetlennek, akciósorozatát, intézkedéseket, közleményükben, legalkalmasabb, szuverenitást, külföldieknek, megkeresésére, eltávolította, gyarmatosítás, záróvitájában, hazaárulásnak, felszólalását, magatartására, következménye, emlékeztetett, vásárolhatnak, felszólalási, ülésteremben, időkeretének, országgyűlés, csatlakozott, megtestesítő, megszerzését, kifejezetten, felszólalása, uniós zászlókat, jobbikos képviselő, akcióval tiltakozott, kollektív befektetési, kormány külföldieknek, magyar termőföld, jobbikos képviselők, elnöki pulpitus, ülést vezető, ellenzéki politikus, szót Gaudi-Nagy, képviselő ezután, elnöki emelvényhez, egyik európai, korábban szintén, ülésteremben lévő, Gaudi-Nagy Tamás, Lenhardt Balázs, Jakab István, Gaudi-Nagy Tamástól, Szilágyi Zoltán, Gaudi-Nagy Tamást, Latorcai János, Európai Unió, Murányi Levente, Novák Előd, Vona Gábor, Kövér László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bizonyos kulturális szint nélk...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Kellemes esti időtöltést  Paul David Tripp Április 23  A könnyek összegyűjtése  A föld szépségéért  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Naplemente  A fenyő nem szép fa, (...)  Messziről jött ember  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Bella István: Zsoltár  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Két ember becsülete  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Pillangó  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  A Gömb  Beney Zsuzsa  Két ember becsülete  Gaál Viktor gondolata  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Április 22. a Föld napja,  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Szent György nap  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Palóc Grand Canyon  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Maradék idő  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  S a dalok tanulsága  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös! 
Bejegyzés Címkék
uniós zászlókat, jobbikos képviselő, akcióval tiltakozott, kollektív befektetési, kormány külföldieknek, magyar termőföld, jobbikos képviselők, elnöki pulpitus, ülést vezető, ellenzéki politikus, szót Gaudi-Nagy, képviselő ezután, elnöki emelvényhez, egyik európai, korábban szintén, ülésteremben lévő, unió tehet, termőföld védelmében, parlamenti eszközök, uniós zászlók, erről szóló, ülésteremben történtek, szükséges intézkedéseket, levezető elnök, jobbikos Gaudi-Nagy, parlamenti ülésteremben, képviselő délelőtt, jobbikos politikus, gyarmatosítás szimbóluma, sokszorosító melletti, ülés további, napirend utáni, uniós zászló, párt álláspontja, legalkalmasabb módja, ellenzéki párt, nemzeti szuverenitást, erre vonatkozó, házvezetés döntése, sajtótájékoztató keretében, sajtótájékoztató, országgyűlésben, felszólalásának, országgyűlésből, eltávolításáról, törvényjavaslat, eltávolításával, elfoglalásával, visszakerültek, magyarországon, tűrhetetlennek, akciósorozatát, intézkedéseket, közleményükben, legalkalmasabb, szuverenitást, külföldieknek, megkeresésére, eltávolította, gyarmatosítás, záróvitájában, hazaárulásnak, felszólalását, magatartására, következménye, emlékeztetett, vásárolhatnak, felszólalási, ülésteremben, időkeretének, országgyűlés, csatlakozott, megtestesítő, megszerzését, kifejezetten, felszólalása, képviselőjük, irodaházának, sokszorosító, tiltakozásul, ülésterméből, bejelentette, véleményüket, visszahozták, emelvényhez, csütörtökön, lobogójának, használatát, felszólalás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.